Mijn ouders hadden er destijds alles voor over om mij (hun) dochter te helpen. Ook zei waren radeloos, net als jullie nu.

De nacht bij de crisisdienst was voor hen maar ook voor mij niet fijn. De labels en diagnoses vlogen om onze oren. Ik huilde dat ik alleen maar geholpen wilde worden.

De medicatie die ik voorgeschreven kreeg om rustig worden, zie ik nu als symptoombestrijding. Dit is niet wat ik nodig had, ik wilde gehoord en gezien worden in wat ik had meegemaakt.

Misschien is dit de reden dat ik nu zo boos kan worden als je hulp nodig hebt en afgescheept wordt met medicatie of een diagnose en dat er niet verder wordt gekeken dan gedrag.

De oorzaak van gedrag aanpakken en onderzoeken! Hier ligt wat mij betreft de sleutel naar verandering.

Dit is wat ik bied, ik kijk verder dan gedrag, ik zie en hoor jullie kind echt, gewoon omdat ik zo goed weet hoe het is om niet gehoord en gezien te worden in alles wat je doet. Ieder kind is uniek, ieder kind heeft zijn eigen verhaal en verleden. Het verleden maakt wie je nu bent, wie jullie zijn en wie jullie dochter is.

Mijn verleden heeft gemaakt tot wie ik nu ben, zelfstandig, authentiek, sterk en gelukkig. Ik had deze tijd ondanks alles niet willen missen, want anders had ik hier nu niet gestaan.

Verandering begint bij rust vinden, de overlevingsstand is niet meer nodig deze mag uit. Dit is mijn doel.

Na deze week zal ik jullie adviseren om de volgende stap te zetten.

Nog vragen? Stel ze gerust.

Ik ben telefonisch bereikbaar op: 06-22679278 of via de e-mail thessavandenberg@gmail.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.